Mi is az a hajtány…

Rövidített idézet a Pallas nagy lexikonából:

"Hajtány (draisin): A vasutak nyílt vonalának megvizsgálásakor a pályafenttartó közegek vagy beteget látogató pályaorvosok hajtányokon utazzák be szolgálati szakaszukat. A hajtány négykerekű jármű, melyet a középen álló négy munkás emeltyűknek előre-hátra tolásával hajt. A szerkezet működése egyszerű, csak azt jegyezzük meg, hogy az elérhető sebesség a pálya emelkedési viszonyaitól függ, vízszintes vonalon a hajtányok 15-20 km sebességgel is hajthatók."

Ilyen hajtányt ma a vasúttörténeti parkban láthatunk. Néhány évtizeddel később a "szabályzat" már tömörebben fogalmaz:

"A hajtány illetve kiskocsi lehet géperejű, vagy nem gépi erővel hajtott jármű. Emberi erővel a vágányból 3 perc alatt eltávolítható"

 

Magyarországon kezdetben a háromkerekű hajtányok terjedtek el. Ezek az egyszerű szerkezetek egy kerékpárhoz hasonlítanak, evező mozdulatokkal, kézzel-lábbal hajthatók. Az eldőlést egy támasztó kerék akadályozza meg, rudazatának módosításával bármilyen nyomtávolságú pályán használhatók. Súlyuk 50 kg körüli, így egy ember is a pályára tudja helyezni.

Motoros hajtányok nagyobb számban csak az ötvenes évektől terjedtek el vasútjainkon. Ekkor több üzem is ráállt a gyártásukra. Hasonló tervek alapján készültek normál és keskeny nyomközű változatban is. A szélvédővel is ellátott PVG-n (pályamesteri könnyű vágánygépkocsi) nyomtávolságtól függően 3-5 személy utazhat, szükség esetén pár talpfával, szerszámokkal együtt is. Hajtásukat az egykori Pannónia motorkerékpárból származó 250 cm3-es T5-ös blokk végzi. A hajtányokba kerülő motorblokkokat hátrameneti fokozattal is ellátták. A motor lánc közvetítésével hajtja az első tengelyt, a megállásról szalagfékek gondoskodnak. A hajtány súlypontjában lévő kiemelő szerkezettel lehet a járművet megfordítani. A csaknem fél tonnás jármű megengedett sebessége 30 km óránként, de ennek akár a duplájára is képes, szinte minden idősebb pályamesternek van valami ezzel kapcsolatos "élménye". Manapság ezek a járművek is lassan eltűnnek vasútjainkról, sorsuk legtöbbször a lángvágó, csak néhány példányt sikerül vasútbarátoknak megmenteni, bízva abban, hogy felújítás után egyszer majd használhatják legálisan is eme különleges kis járműveket.

 

 vissza