Technikai izék, személyiségi jogok, stb…

 

1: Mentsd el a filmet (jobb egér, mentés másként stb…)

2: Ha van DVD lejátszó programod, azzal nézd meg a filmet, ha nincs jó a Media Player is. Ha tudod, a TV-n vetítsd az anyagot.

3: A filmek nyersanyagának jelölése: * VHS illetve Video8; ** Hi8; *** DV.

4: A nyersanyagtól függetlenül a filmek minősége a videoCD-nek megfelelő, mpeg1-es, 1250-es bitrátával.

5: Igyekeztem olyan hosszúságú anyagokat összeállítani, melyek még egy átlagembernek is fogyaszthatók, tehát helyszíntől függően átlagosan 10-15 perces filmek lettek megszerkesztve, persze kivételek itt is vannak, lesznek félórás ugyanakkor egy-két perces anyagok is.

6: Nem volt lehetőségem évekre visszamenőleg megkérdezni a szereplőket, hogy hozzájárulnak-e a közzétételhez, ahol ezt tisztáztuk annó, ott nyugodt szívvel hagytam mindent az eredetiben, vagy töröltem, homályosítottam egyes jeleneteket, illetve próbáltam csak olyan snitteket használni, melyen a szabályoknak megfelelő munkavégzés folyik, hogy így utólag visszanézve se lehessen belekötni. Természetesen mindezek ellenére akad jónéhány film, melyek dobozban maradnak még egy ideig, így egyenlőre csak azok számára hozzáférhetők, akiket érint az adott téma, és jelszóval rendelkeznek. Ha a fent felsoroltakkal kapcsolatban bármilyen véleményed, kérésed van, nyitott vagyok, írj mailt!

7: Ha szeretnéd saját, bármilyen okból érdekesnek tartott filmed közzéteni ezen az oldalon, írj!

 

Vissza